Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Strategy • Communication • Reputation Management | September 21, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

ΟΡΑΜΑ ΕΠΙΔΑΣ: Συνέντευξη Τύπου για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

ΟΡΑΜΑ ΕΠΙΔΑΣ: Συνέντευξη Τύπου για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
  • On February 4, 2014

Την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς και την έναρξη της μεγάλης εκστρατείας  ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης  για την αναγκαιότητα της Τράπεζας, ανήγγειλε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»,  κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

 

«Η Τράπεζα Εθελοντών  Δοτών Μυελού, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη,  έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό στις δομές της Ογκολογικής Μονάδας μας και γενικότερα στο χώρο της υγείας στη χώρα μας… Η προσπάθειά μας αυτή έρχεται να συστρατεύσει για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντική και βαθιά ανθρωπιστική. Ξεκινάμε μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, τόσο για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας τράπεζας όσο και για τη σημασία της προσωπικής προσφοράς και συμβολής όσο γίνεται περισσότερων εθελοντών.  Απευθύνουμε ένα εθνικό κάλεσμα! Γιατί, για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, δηλαδή ένα μόσχευμα κατάλληλο για έναν ασθενή, χρειάζονται χιλιάδες δείγματα, σε μια χώρα μάλιστα σαν τη δική μας που έρχεται τελευταία σε εθελοντές δότες. Όχι βέβαια γιατί οι Έλληνες στερούνται ευαισθησίας αλλά γιατί στερούνται ενημέρωσης. Είμαστε βέβαιοι πως αν ο καθένας μας είχε συνειδητοποιήσει πως η ελπίδα ενός παιδιού, η ζωή ενός ανθρώπου, βρίσκεται στα χέρια του, δεν θα υπήρχε πιο ευαισθητοποιημένη κοινωνία από τη δική μας. Το έχουμε ζήσει αυτό στην ΕΛΠΙΔΑ και πιστεύω ότι αυτή την ομόψυχη κινητοποίηση γύρω από έναν μεγάλο σκοπό θα τη δούμε ξανά και με την Τράπεζα Εθελοντών…»

 

Στη συνέντευξη Τύπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας της Τράπεζας και στα οφέλη που θα επιφέρει στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας, ενώ ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, κύριος Στέλιος Γραφάκος, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για  τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών, υπογραμμίζοντας πόσο γρήγορη, εύκολη, ακίνδυνη και ανώδυνη είναι αυτή η διαδικασία.

 

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο γνωστός καρδιοχειρουργός, Sir Magdi Yacoub, ο οποίος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Οράματος Ελπίδας».

 

Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε η παρουσίαση των δύο πρώτων τηλεοπτικών ενημερωτικών μηνυμάτων σχετικά με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, όπου ο Αγγελιοφόρος της  ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρουβάς, καλεί το κοινό να συμβάλει στο νέο όραμα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

 

Το πρώτο μήνυμα στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τη δημιουργία της Τράπεζας, ενώ το δεύτερο βάζει τον καθένα από μας μπροστά στο πρωτόγνωρο συναίσθημα  ότι μπορεί

η ζωή ενός ανθρώπου να κρέμεται μόνο από το χέρι μας.

 

Ο Σάκης Ρουβάς , παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη που του έδωσε την ευκαιρία να ανήκει στην αγκαλιά της  «ΕΛΠΙΔΑΣ», υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα εκεί για να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στο έργο του Συλλόγου, και προσφέρθηκε να γίνει ο πρώτος εθελοντής δότης της Τράπεζας.

 

Η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε θερμά που ηγείται της καμπάνιας για τη Τράπεζα , ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την ευγενική τους προσφορά την εταιρεία Progressive  που σχεδίασε και υλοποίησε την καμπάνια και την καλλιτεχνική ομάδα White Room, που ήταν υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία και την παραγωγή των σποτ.

 

Η κυρία Βαρδινογιάννη κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου είπε: «Είμαι βέβαιη ότι τα μηνύματα αυτά θα πετύχουν το σκοπό τους: να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, ώστε η χώρα μας να τοποθετηθεί ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες κοινωνικής ευαισθησίας. Όπως αξίζει στο λαό μας, που έχει δείξει ότι ενωμένος κάνει θαύματα!».

 

 

 

Submit a Comment